תכנון קונסטרוקציה

כל פרויקט בניה מתחיל בתכנון קונסטרוקציה, כלומר בהנדסת המבנה, על כך אחראי הקונסטרוקטור שהוא מהנדס בניין בוגר לימודי הנדסה אזרחית הרשום ברשם המהנדסים ונושא ברישיון מאת הרשם. התמחותו של הקונסטרוקטור מתמקדת בתכנון מבנים החל מיסודותיו של המבנה ועד לשלד הגמור. במהלך תכנון שלד המבנה, מסתייע הקונסטרוקטור ביועצים נוספים.

התכנון ההנדסי הופך את החזון העיצובי של אדריכלות המבנה לבר מימוש מבחינה מעשית וטכנית. תפקידנו כמהנדסי בניין, הוא לתכנן את המבנה מבחינת חוזקו, יציבותו, ביסוסו ועמידותו בכל תנאי מזג האוויר, הקרקע, רעידות אדמה וכדומה, באמצעות שילוב של עמודי תמך, קירות תמך, מיקום יסודות, עוביים ואלמנטים נוספים רלוונטיים.

בשנים האחרונות, קיימת החמרה של התקן הישראלי לאור החשש מהתרחשות רעידת אדמה בישראל מה שמחייב כל מהנדס בניין לחשב את המבנה לעמידה ברעידת אדמה בהתאם לתקן 413. משמעותו של החוק הוא בתכן המבנה המתבטא בחישוב הכוחות האופקיים הפועלים על המבנה ועל יסודותיו בעת התרחשות רעידת אדמה ותכן חיזוק קירות המבנה (קירות הקשחה), עמודי המבנה ויסודותיו לקבלת כוחות אלו ועמידה בהם.

שלבי עבודת הקונסטרוקטור:

  • קבלת תוכניות אדריכליות ראשוניות
  • הגדרת מיקום עמודים לאדריכל.
  • ביצוע חישובים סטטיים
  • הכנת תוכניות עבודה לביצוע
  • פיקוח עליון – במהלך העבודה בשטח בכל יציקה יגיע מהנדס מטעמנו לאשר כי העבודה בוצעה לפי התכנית ועומדת בסטנדרטים הנדרשים.

באמתחתנו למעלה משלושים שנות עבודה בפרויקטים של בניה מסוגים שונים: בנייה רוויה, מבני תעשיה, בנייני מגורים, וילות, התחדשות עירונית תמ״א 38 ופינוי בינוי, אולמות ועוד.

לקוחות שלנו

עוד שירותים